205719
Book
In basket
Domowe wędzenie żywności / Warren R. Anderson ; [tłumaczenie Olga Kwiecień-Maniewska]. - Wydanie 3. - Warszawa : Wydawnictwo RM, copyright 2014. - 255 stron : ilustracje ; 24 cm.
Oto niezwykły wyczerpujący poradnik, z którego dowiesz się wszystkiego o wędzeniu żywności w warunkach domowych. Poznasz sekrety przygotowywania boczku, szynki, wieprzowiny, pastrami, kiełbas, drobiu, dziczyzny, wędzonych serów, orzechów, krewetek i wielu innych pyszności. Wszystkie da się uwędzić w domu dzięki prostemu wyposażeniu, które można kupić lub zbudować samodzielnie. Z książki dowiesz się, jak budować przydomową wędzarnię. Poznasz tajniki wędzenia na zimno i gorąco. Autor poradnika doradza, jak przygotowywać marynaty i peklować. Dzięki szczegółowym instrukcjom zawartym w książce możesz przygotowywać wspaniałe przysmaki, za każdym razem osiągając wyśmienite rezultaty kulinarne.
Availability:
Wypożyczalnia Główna
All copies are currently on loan: sygn. 64 (1 egz.)
Notes:
Tytuł oryginału: Mastering the craft of smoking food, 2006.
Bibliography, etc. note
Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again