202770
Książka
W koszyku
W książce przedstawiono ogromną liczbę recept na przygotowanie short drinków, long drinków, napojów bezalkoholowych, napojów typu bowl i podawanych na gorąco. W odszukaniu każdego z napojów pomocne okażą się indeksy grupujące je według przeznaczenia, rodzaju, walorów smakowych, a także alfabetyczny indeks nazw napojów i składników do ich przygotowania. Aby uniknąć przypadkowego rozczarowania dopiero w momencie podejmowania gości, w części wstępnej opisano podstawowe przybory, rodzaje szkła i składniki niezbędne do przygotowania napojów. Wyjaśniono też podstawowe zasady obowiązujące w sztuce barmańskiej. Wiele miejsca poświęcono dekoracji napojów, gdzie opisane zostały pełne fantazji sposoby ich dekorowania. Obszerny rozdział podaje istotne informacje na temat składników, z których przyrządza się napoje mieszane.
Status dostępności:
Filia Starówka
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Strefa uwag:
Tytuł oryginału: 1444 Rezepte mit und ohne Alkohol, 1993
Uwaga dotycząca bibliografii
Indeksy.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej