202770
Książka
W koszyku
Fuzja smaków : podróże kulinarne / Robert Makłowicz. - Kraków : Społeczny Instytut Wydawniczy Znak, 2007. - 268, [4] strony : ilustracje kolorowe ; 27 cm.
(Podróże kulinarne Roberta Makłowicza)
Jak połączyć w jednym garnku kuchnię włoską i tajską? Czy mięsem kaczki można zastąpić stek z krokodyla? Co trzeba zrobić, żeby dostać do potrzymania misia koalę? Czy potrafisz sobie wyobrazić urugwajską potrawę, która jest jednocześnie iberyjskim klasykiem arabskiego pochodzenia i którą masowo jedzą Latynosi? Jakie zioło powinniśmy koniecznie przywieźć z podróży do Jamajki? Cóż, u diaska, można zrobić z tuńczyka w puszce?! Kolejna odsłona wojaży Roberta Makłowicza to wyprawa w świat ekscytujących smaków, które wyznaczają najmodniejsze kulinarne trendy. 100 przepisów kuchni tajskiej, australijskiej, urugwajskiej i jamajskiej to przewodnik po królestwie potraw, które łączą kulinarne tradycje i składniki z różnych stron świata. Esencjonalne zupy, porywające kombinacje jarzyn, wielkie żarcie z drobiu i mięsa oraz doskonałe przykłady kuchni fusion – wszystko to składa się na bogato ilustrowaną książkę, która przynosi nowe inspiracje i pomysły. To coś więcej niż książka kucharska.
Status dostępności:
Filia Starówka
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
U góry okł.: Kuchnia Fusion : Tajlandia, Australia, Urugwaj, Jamajka : 100 przepisów.
Uwaga dotycząca bibliografii
Indeksy.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej