202680
Brak okładki
Książka
W koszyku
Przemysł spożywczy prężnie się rozwija i nieustannie zachodzą w nim zmiany oraz wdrażane są nowe technologie produkcji żywności. Postępująca globalizacja gospodarki wymusza ujednolicenie standardów zarządzania jakością, kontroli jakości i bezpieczeństwa żywności. Do tych procesów są dostosowywane programy kształcenia technologów żywności oraz oferta kursów i studiów uzupełniających dla osób pracujących w przemyśle spożywczym. Autorzy, mając na uwadze specyfikę tego sektora, przedstawili w podręczniku procesy powszechnie występujące w przemyśle spożywczym niezależnie od branży. Opisali typowe procesy jednostkowe stosowane podczas przetwarzania i utrwalania żywności, uwzględniając zagadnienie przenoszenia ciepła i masy. Ponadto omówili zasady działania urządzeń i aparatów wykorzystywanych w nowoczesnym przemyśle spożywczym. Podręcznik przeznaczony jest dla studentów wydziałów technologii żywności i techniki rolniczej akademii rolniczych, a także dla studentów specjalizujących się w zagadnieniach dotyczących aparatury przemysłu spożywczego. Jest również cennym źródłem wiedzy dla uczniów starszych klas szkół ponadgimnazjalnych o profilu chemicznym i gastronomicznym oraz osób uzupełniających wykształcenie w zakresie technologii produkcji żywności.
Status dostępności:
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 66/68 (1 egz.)
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej