202724
Książka
W koszyku
W ostatnich latach lekarze doszli do wniosku, że większość osób cierpiących na cukrzycę nie musi stosować bardzo restrykcyjnej diety. Okazuje się, że cukier, jedzony w niewielkich ilościach wraz z białkami, tłuszczami i bardziej korzystnymi dla zdrowia węglowodanami złożonymi, nie szkodzi. Dieta cukrzycowa nie musi zatem oznaczać jedzenia pozbawionego smaku, ważne jest natomiast, by jadać odpowiednie ilości i w odpowiednich odstępach. Przepisy zawarte w tej książce zostały opracowane zgodnie nowym sposobem myślenia. Proponowane potrawy są pożywne, urozmaicone i pomagają utrzymać stężenie cukru we krwi na stabilnym poziomie. Oprócz przepisów w książce zamieszczono także ogólne wskazówki dotyczące odżywiania cukrzyków, a także przykładowe jadłospisy.
Status dostępności:
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Indeks.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej