202761
Książka
W koszyku
Lepiej rzadziej, ale dobrze! Czy tak brzmi Wasza odpowiedź na pytanie: jeść mięso, czy nie jeść? Oto książka, która Wam w tym pomoże: przeczytajcie interesujący reportaż na temat naturalnego chowu zwierząt w gospodarstwie ekologicznym, a od mistrzów w fachu rzeźnickim dowiecie się, jak rozpoznawać jakość mięsa, w jaki sposób wykorzystuje się części wieprzowiny, wołowiny, jagnięciny i cielęciny. Z pewnością przydatne będą tez informacje o sprzętach i przyborach kuchennych. A potem zabierzcie się do gotowania, wykorzystując nasze smakowite przepisy pogrupowane według najważniejszych metod obróbki kulinarnej: od smażenia, po parzenie. Ponad setka przepisów - od klasycznych do współczesnych i całkiem nowych kreacji - dowodzi, że z wieprzowiny, wołowiny, cielęciny i jagnięciny można przyrządzić o wiele więcej niż tylko sznycle, bitki i gulasz!
Status dostępności:
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Strefa uwag:
Tytuł oryginału: Fleisch : eine wertvolles Lebensmittel bewusst genießen, 2010
Uwaga ogólna
Na okładce podtytuł: mięso i kuchnia mięsna.
Uwaga dotycząca bibliografii
Indeks.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej